Bine ati venit alaturi de radio rosiori

tica

Bine ati venit alaturi de radio rosiori
Dj tica va ureaza auditie cat mai placuta
Si nu uitati dragi romani muzica populara
Este si va ramane leacul
Ce vindeca inima tuturor romanilor din lumea intreaga

A murit cântăreaţa de muzică populară Florica Ungur

11469florica-ungur-1

Doliu în muzica populară. Cântăreaţa Florica Ungur a murit la 72 de ani. Ea era cea mai cunoscută interpretă din Bihor. Florica Ungur suferea de o boală incurabilă.

“Pentru mine folclorul este viaţă. Am crescut cu folclorul, l-am simţit de când eram mică-mică”, spunea Florica Ungur.
Primul dascăl al artistei a fost chiar mama sa, Ileana Cociuba, de la care a preluat unele melodii.
Cântăreaţa afirma într-un interviu că n-a vrut şi n-a făcut “carieră din cântat”. “Nu mi-am propus niciodată să cânt pentru a avea succes, ci pentru a mângâia sufletuc celor care au izvodit cântarea”, spunea ea. Interpreta a reuşit să culeagă, să interpreteze şi să înregistreze peste 150 de melodii de o valoare inestimabilă.
A absolvit cursurile Universităţii din Bucureşti, secţia limbi clasice (latină şi greacă veche) şi a fost profesoară de latină în liceu. Cântăreaţa a declarat că “era de aşteptat să-mi respect vocaţia de dascăl, dobândită şi să fructific talentul dat de Dumnezeu în timpul care-mi rămânea după munca la catedră”.

Cantecele si jocurile populare din Ardeal vor face atmosfera Serbia

mel_4c2f3f7051ddc-300x288

A 52-a editie a Festivalui Folcloric al Romanilor din Voivodina va fi deschis de ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului”. In 23 august, Junii Sibiului vor sustine un spectacol extraordinar in Serbia, pregatit in cinstea romanilor din Voivodina.

In total, peste 40 de artisti si solisti ii vor incanta pe romanii din diaspora. „Prin dansurile noastre dorim sa le aratam romanilor din diaspora ca suntem aproape de ei, dorim sa le aducem aminte de cantecele si jocurile populare pe care le stiu de la bunicii si strabunicii lor” a declarat Silvia Macrea, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cindrelul-Junii Sibiului.

Toti cei prezenti la festival vor putea sa participe, timp de patru zile, la spectacolele sustinute de solistii Daniel Rosalim, Alina Bica si Robert Tarnaveanu.

Cântăreaţa de muzică populară Viorica Ciotoi, găsită moartă

11369viorica-cotoi-1

Zilele trecute, interpreta de muzică de petrecere Viorica Ciotoi a fost găsită moartă, în locuinţa sa din Botoşani, complet dezbrăcată. Vecinii spun că artista suferea foarte mult pentru că nimeni nu o mai căuta să cânte.

Duminică seara, Viorica Ciotoi, interpretă de muzică de petrecere în vârstă de 41 de ani, ar fi trebuit să cânte la o nuntă, însă colegii săi de taraf au anunţat- o că nu mai au nevoie de serviciile ei. Viorica şi-a ieşit din minţi, mai ales că în ultima perioadă, ea şi soţul ei, Marius, şi el cântăreţ, abia se descurcau cu banii. Vecinii artistei spun că femeia începuse să bea şi că o făcea tot mai des în ultima vreme.
Duminică seară, Marius Ciotoi, soţul Vioricăi, a intrat în cameră şi a găsit- o prăbuşită la podea.
A fost descoperită la o oră după ce a decedat
“Eu îi dădeam mâncare copilului mai mic, în bucătărie şi când m-am întors am găsit-o pe jos, cu gura căscată. Nu înţeleg ce s-a întâmplat”, a povestit, ieri, soţul femeii. Viorica a fost descoperită în genunchi, cu partea superioară a corpului lăsată pe spate şi complet dezbrăcată.
Fetiţa în vârstă de 3 ani şi fiul de un an al femeii erau dezbrăcaţi, într-un pat, iar hainele şi biberoanele micuţilor erau aruncate pe jos. Mai mult, se pare că Viorica era moartă de aproape o oră!
Iat-o pe Viorica Ciotoi, cântând la o nuntă din Botoşani:

Ascultalive.ro Radio online Radio online Ascultonline.ro Radiouri Online Top radio online: dance, populara, manele... Radiouri Online Radiouri Online,manele,dance,romania Radio Online radio online: club, populara, manele, rock, crestina, etc
CityMusic theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Spielen, Sizzling Hot Spielen and Lord of the Ocean.